Gapici

Ovdje cu pokusati u slikama pokazati  kako danas izgledaju Gapici.

Nazalost izgledaju napusteno,zaraslo i nadasve tuzno.A toliko je nekad bilo radosti u njima.Na slikama se vidi cesma koja je uvijek bila neko okupljaliste omladine.Ode se po vodu i tamo se zadzi i po sat-dva.A naravno ovi stari bi poslije toga negodovali na nas jer cekaju taze vodu tako dugo.

Zatim skola!!!!!Tu se naucilo prvo slovo prvi broj a Bogami se dobilo dosta i batina.Ucitelji su znali natjerati nas ucenike po sipku i kad je doneses pruzi ruku i primi batine.A zavisno o visini kazne broj je bio od jedne pa do dvadeset-trideset.

Zatim stecci na Cicelama.Tu bi se pored stecaka igralo fudbala a djeca bi se igrala zmire oko stecaka.I uvijek smo postovali te stecke iako nismo ni znali ni razumjeli odkud tu.Ali su nas stariji uvijek ucili da se stecci nesmiju skrnaviti i da se moraju cuvati.

Vidjece te i put u selo.Ali nazalost on je napravljen kad u selu vise niko ne zivi.Ustvari nije jos ni zavrsen u selo moze doci jedino dobar djip i to ako je od firme jer ako si ga sam zaradio na svoi deset prstiju nevjerujem da bi imao srca sa njim doci u selo.

Komentariši